FAQ

Wie schrijft deze verhalen?
Een Belgische jonge dertiger dat droomt van ooit een boek geschreven te hebben.

Waarom deze blog?
Ik schrijf graag, maar doe het veel te weinig. Ik schrijf ook nog niet zo goed dan hoe ik ooit zal kunnen schrijven. Oefening baart kunst en met deze blog tracht ik een platform te bieden voor mijn probeersels.

Waarom schrijf je soms stukken van 99 woorden?
Omdat het woord negenenegentig leuker klinkt dan honderd.
Plus, fictie schrijven in 99 woorden is uitdagend. Niet alleen is het erg haalbaar, het leert me ook alle overbodige zaken te vermijden en tot de essentie te komen van wat ik nu eigenlijk echt wil vertellen.

Wat is die ‘Flash Fiction Challenge’?
Auteur Chuck Wendig brengt regelmatig op zijn blog een Flash Fiction Challenge. Daarin daagt hij schrijvers uit fictie te schrijven rondom een thema of idee dat hij aanbiedt. Deze verhalen schrijf ik in het Engels, kwestie van verstaanbaar te zijn voor Chuck Wendig en de lezers van zijn blog.

Vanwaar haal je je inspiratie?
Een idee komt meestal uit het echte leven. Iets dat ik hoorde op het nieuws, las in een krant of soms vertrek ik gewoon vanuit een foto. Uit een tv-serie, film of boek. Het durft ook wel eens gaan over iets wat ik de nacht er voor heb gedroomd dat indruk op me maakte. Mijn ideeën komen van overal, ze ontstaan nooit uit het niets.

Vergeet de blog niet te volgen zodat je op de hoogte blijft van mijn schrijfsels. Laat ook gerust een Like of Comment achter.

Advertenties